08-14-2015, 06:30 PM
(08-07-2015, 11:06 AM)DARGOV napisał(a):(08-07-2015, 10:17 AM)qrca napisał(a): Wszystkie taperowane!? A po co taperować np, D czy tym bardziej G? Jeszcze takich nie widziałemZ tego co kojarzę LaBella Super Steps są właśnie tak wykonane. Niestety w tym momencie nie znalazłem w żadnym sklepie internetowym w PL
Czegoś takiego właśnie szukam, u Hansa znalazłem La Bella Super Steps (o takie dokładnie mi chodzi http://www.thomann.de/pl/la_bella_ss40b_5_string.htm )
Miałem wcześniej set z taperowanym B oraz E i o ile z kapci mnie nie wyrwało, tak ciekaw jestem jak by brzmiały jako set a jakichś sensownych opinii na temat tych właśnie sznurków jak na lekarstwo (no chyba że moje google-fu zawodzi co jest całkiem możliwe).
Pytanie dodatkowe - rozmiarówka sznurków w podanym linku to 040/060/075/095/118 - dobrze kombinuje że powinny sprawdzić się w strojeniu dropC? (bez najcieńszej, mam bas 4 strun). Ktoś poruszał niedawno strojenie w C albo dropC (chyba Bolem) i nie mogę odszukać odpowiedniego posta.