09-15-2015, 10:41 AM
(09-15-2015, 05:02 AM)mazdah napisał(a):(09-14-2015, 08:08 PM)Kempes napisał(a): Nie wydaje mi się, żeby był to oryginalny Squierowski korpus. Raczej wzięty z jakiegoś chińczyka.
A jednak. Gość ma bas od 15 lat, drobne dochodzenie ujawniło koment:
"original body. there was a thread here where kenjikun posted about his mij squier silver series jazz being an mdf body."
Zdjęć niestety już nie ma:
"Guys, this is a real MIJ Squier Silver series. I got it complete with neck, pickup, pickguard. The neck stamp and neck pocket stamp are similar with my Squier Silver series P-Bass. Craftmanship was superb, routing was very precise. I always like MIJ that is why until now I was "shocked" by the use of inferior material for the body. Probably just a factory lemon. I felt betrayed though. I have read about MDF. Probably MDF was used and not lawanit. Anyway, next time, I'll be cautious of buying grainless body hehehe."
(09-14-2015, 09:02 AM)Basstard napisał(a): Jeeezu, co to? Prasowana tektura???
Tak wygląda. Dechę ze sklejki widziałem wiele razy, może połamana sklejka własnie tak wygląda?
Nie wierzę w to. Wygląda, ze basen jest wyfrezowany pod całym pickguardem.
Dla mnie to ściema.
Czytałem ten temat na TalkBassie. Gość miał tego Squiera od 15 lat i nie był świadomy z jakiego jest drewna? Dowiedział się dopiero, gdy jego pijany kolega z sali prób zniszczył mu bas?

![[Obrazek: neckpocket.jpg]](http://1.bp.blogspot.com/_3JqoqJ1iQ9U/ST_fXBA3kNI/AAAAAAAABUE/FV2COUhZ6rE/s400/neckpocket.jpg)