10-09-2015, 10:25 AM
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 10-09-2015, 10:27 AM przez Maciejeq.)
Ztcp to ona wisi mu cały czas na układzie (aczkolwiek nie pamiętam jaki to był układ, czy bass/treble czy jakiś na zasadzie filtrów) generując, zdaje się, szumy. Polecam przyjrzenie się sprawie, może się okazać że po modyfikacji układu w stan ''prawdziwego" bypassu wiosło zagada jeszcze lepiej, tj z lepszą dynamiką i szerszym pasmem.
Aczkolwiek wiem że moja uwaga może zaraz rozniecić ogień i ściągnąć kolegów spod sztandaru "factory setup lovers"
Ja na ten przykład nawet gałkę tone omijam push pull'em kierując sygnał od potków głośności prosto w gniazdo. Dla mnie działa
Niestety nie zawsze. Czasem ludzie myślą, że ustawienie gałek w pozycji "zero" omija wszelkiej maści preampy itd. (bo akurat nie mają pstryczka od całkowitego pominięcia układu). A to nadal wisi, nadal kompresuje, nadal zmienia charakter brzmienia.
Aczkolwiek wiem że moja uwaga może zaraz rozniecić ogień i ściągnąć kolegów spod sztandaru "factory setup lovers"

Ja na ten przykład nawet gałkę tone omijam push pull'em kierując sygnał od potków głośności prosto w gniazdo. Dla mnie działa

(10-09-2015, 10:18 AM)bratekr napisał(a): Elektronika nie ściana - da się przesunąć.
Niestety nie zawsze. Czasem ludzie myślą, że ustawienie gałek w pozycji "zero" omija wszelkiej maści preampy itd. (bo akurat nie mają pstryczka od całkowitego pominięcia układu). A to nadal wisi, nadal kompresuje, nadal zmienia charakter brzmienia.