10-13-2015, 02:37 PM
(10-12-2015, 06:17 PM)sudokuu napisał(a): 2. Poszukuję nowego basu! Gram obecnie w dwóch kapelach: jedna to mix reggae/jazzu/soulu/rocka, druga to taki hard rock, rock, funk. Gram obecnie na Squierze Precisionie, ale na pewno nie jest to zbyt uniwersalny bas. A potrzebuję czegoś uniwersalnego, czasem miażdżacy dół, czasem jaśniej i slap, czasem z ciepłym, mrukliwym środkiem. Z tego powodu rozważam sprzedanie Precla i kupienie czegoś innego, mocno siedzi mi w głowie aktywny przedwzmacniacz. Ten preamp przydałby mi się, ponieważ chcę mieć jednen, acz uniwersalny bas (zbieram kasę na parę rzeczy, więc im mniej gitar na utrzymaniu, tym lepiejA ja Marcusa mogę polecić. Nagrywałem na takim ostatnio. Próbek nie mam (wszystko, co nagrałem, to linia basu do 1 numeru - jak będzie to będzie), podoba mi się brzmienie aktywów no i przydałby mi się EQ 'pod ręką'. Dalsze poszukuwania doprowadziły mnie do Jazz Bassa (2 pickupy, więc to już daje sporo brzmień) a wśród budżetowych gitar moją uwagę przykłuł bas Sire V7. Sygnowana znanym nazwiskiem Marcusa Millera, no i do tego niedroga. Ma jeszcze jedną fajną funkcję - przejście w tryb pasywny. Warto to kupić i czy jest coś ciekawszego w tej cenie? Mile widziane Wasze propozycje!

http://bass-driver.blogspot.com/2015/10/...narza.html
Tak poza tym - Alfik ma bardzo dużo racji, zgadzam się z nim w k. 95%.