11-16-2015, 08:30 AM
(11-15-2015, 10:17 PM)Bolem napisał(a): Fajnie, czytelnie ustawić przesterowane brzmienie na dwóch humbuckerach nie jest łatwo, środek zazwyczaj jest wycofany, dołu za dużo, a tutaj pasuje Ci dużo środka i nie za wiele dołu. Ja kombinowałem z tym problemem i na razie stanęło na dwóch torach, bas (2xP) idzie mi przez splitter w czysty tranzystor i w lampę na kurwie ze skręconym dołem. Nie się nie dławi i ładnie przesterowuje.
Fajnie mi brzmiało jak się bawiłem pluginem puszczenie na dwa tory z czego pierwszy szedł w symulacje Ampega z MASTER i GAIN ustawionymi tak, żeby się nie przesterowywało, ale było tylko "to takie coś, co Ampeg daje od siebie" (nie umiem pisać o dźwiękach
(11-15-2015, 10:17 PM)Bolem napisał(a): https://www.youtube.com/watch?v=Pp-KGQ9ib9E tutaj jakaś próbka nagrana telefonem, na delikatnie ustawionym przesterze i przystawce P gryfowej.Nie żebym małpował, ale chyba u siebie też zostanę na przystawce pod gryfem mimo, że przesterowanie bardziej pasuje mi spod mostka, to jednak brzmienie jest jakby pełniejsze.
(11-15-2015, 10:17 PM)Bolem napisał(a): LTD dobrze brzmią ze sansampem, może od tego powinieneś zacząć.Lata po sieci projekt (w tej chwili nie wiem ile jest w tym oryginału) Sansampa BDDI. Polutowałem to kiedyś i kombinowałem z nim. Była spora poprawa (wtedy grałem na "znanym i lubianym MAGu"). Tylko, pewnie nie byłem jeszcze na niego gotowy albo nie umiałem tego dobrze ustawić - bo puściłem go do ludzi i szukałem dalej. Przy najbliższej okazji spróbuję się z nim przeprosić.
Choć jak pisałem wcześniej - bas kupiłem taki raczej dlatego, że dobrze grało mi się na gitarze LTD. Pewnie był tu efekt taki jak dziecko idzie z rodzicami do muzycznego z pieniędzmi z I komunii, pan daje najtańszego Squiera i tranzystorowego Marshalla 10W - i od razu jest moc!