03-15-2016, 12:41 PM
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 03-15-2016, 12:43 PM przez Basstard.)
(03-14-2016, 04:09 PM)groza napisał(a): Elixiry trzymają kilkukrotnie dłużej od dowolnego roundwounda. Roundy zabijam w tydzień, dowolnej firmy, z czyszczeniem dociągam do max miesiąca. Elixiry mogę mieć na basie 2-4 miesiące bez obrzydzenia.
Z wszystkich powlekanych tylko elixir nanoweb dla mnie brzmi dobrze, obecne modele nanoweb mają 95% brzmienia świeżego (czyli poniżej 1-2h grania) rounda.
(03-14-2016, 04:17 PM)TCS 5a napisał(a): Polecam również Elixiry. Po latach poszukiwań strun, które starczą na więcej niż 1 miesiąc grania ( mam bardzo ch.....wy pot pomimo częstego mycia rąk i tradycyjne struny zdychają mi po 2 tygodniach ) kupiłem Elixiry stalówki. Po 8 miesiącach użytkowania ( ok 20 godz. tygodniowo ) brzmią cały czas rewelacyjnie.
Z Elixirami mam ten problem, że dość szybko zaczyna z nich lecieć "łupież" w miejscu, gdzie szarpiesz struny. Ale to było kilka lat temu, może od tamtej pory poprawili jakość powłoki.
Swoją drogą - ostatnio zrobiłem eksperyment i kupiłem sobie za 50 zł powlekane Olympie. I choć nie jest to brzmienie typu miszcz, wcale nie są złe. Na chałturzenie jak znalazł. Możecie je usłyszeć w aktualnym temacie Backing Track Challenge na moim nagraniu z Alembikiem. Mają aktualnie ze 2 miesiące.
(03-15-2016, 08:40 AM)pinio napisał(a): Co powiecie o tych Roto? http://allegro.pl/struny-basowe-40-100-r...19394.html
Do dupy.