07-22-2016, 06:54 AM
(07-21-2016, 08:27 PM)groza napisał(a): ps. - Alukramer zajebisty. Brzmiał jak normalny bas, tzn nie było wrażenia chujowości wynalazkowej z nurtu "no super brzmienie, ale masz fendera?" , ale miał ewidentnie w sobie masę takiego twardego metalicznego brzmienia. Fajna sprawa, przygarnąłbym.Krzysztof mowil, ze Kramer brzmieniowo zbliżony jest do Alembicow i faktycznie jak zagral w piątek na nim bodajże na jednym brzmieniu się zbliżył. Poza tym mówił ze z 15 lat na nim nie gral, a jak go wyciagnal to nie umial schować. Przefajny basik, do slapu i wszelkich gran na jasnych brzmieniach, widać że Krzysztof go lubi. Ale ja się zakochałem w bezprogowej podróbce Jacowego basu i musze nań wydać ten tysiąc zł.
Poza tym Krzysztof stworzyl w Jaworkach utwor pokazując cwiczenie na granie sekstami w skali durowej. W 5 min był gotowy swietnie zrytmizowany i zharmonizowany kawalek który wieczorem zagral solo na koncercie. Nikt nie narzekal a bawili się wszyscy.
To wszystko nie zmienia jednak faktu, że mój drogi bas został przyjęty więcej niż pozytywnie na scenie gdy inni z Patriotami, Stingrayami, Aerodyne takich aż braw zwykle nie otrzymywali. Brzmi jednak głownie instrumentalista chyba nie sprzet jak wyszlo na scenie