(05-25-2017, 10:27 PM)Husky napisał(a):
Gotowy, grzmi i żre jak pierun![]()
Jest doskonały
Dobra Panowie grałem ta tym...
Znacie moją niechęć do tzw wynalazków...
Bass brzmi zajebiście - generalnie ma mocno nowoczesny Alembikowski HiFI charakter, tylko, że w przeciwieństwie do znanych mi Alembiców ma pierdolnięcie jak z pasywnej basówki. Słychać strunę wbijającą się w bebechy. Konkretne brzmienie na każdym z pickupów a nie tylko w opcji dwa na raz - co jest niestety praktycznie standartem w tzw nowoczesnych basach.
Barwa bardzo ładna wyrównana i dość niepowtarzalna. nie często stosowane i bardzo dobre połaczenie drewna na korpusie robi swoje.
Generalnie wykonanie na 5. Jedyny minus to progi nie jest źle, jest nawet dobrze, ale widywałem lepszą robotę. Bass bardzo wygodny - biorąc pod uwagę, że struny są pięć razy wyżej niż w moich basówkach i byłem w stanie cokolwiek na tym zagrać.
Preamp osobiście bym wypierdolił, ewentualnie zamienił na jakiś bufor lub coś porządniejszego w rodzaju Audere, bo Eq w preampach SD nic nie wnosi dobrego, ale rozumiem, że bass ba grać przy wbiciu się w chujowy DI w knajpie i powiedzmy 3 zakresowy EQ pozwala jakoś tego typu sytuacje ograrnąć.
Generalnie bass gra lepiej niż znane mi bassówki kosztuące po 10 tyś pln i więcej i i nie mówię tu o warwickach.
Na dzień dzisiejszy nie podoba mi się jedynie góra pasma, ale porządne lakierowanie powinno załatwić sprawę, bo potencjał w instrumencie jest.
Jestem w szoku.
1978 MIA Fender Jazz Bass Ash Maple BA II, 1973 MIA Fender Jazz Bass Fretless Alder Rosewood BA II, 1979 MIA Fender Precision Bass Alder Rosewood BA II, 1979 MIA Fender Precision Bass Ash Rosewood BA II, 1972/1988 Custom Fender/Ibanez Jazz Bass Fretless BA II-> Phil Jones, Monster and George'L Cables -> Futube Custom Preamp, Futube modified: DEMETER HBP-1 Tube Bass Preamplifier, SWR SM900, SWR GrandPrix, SWR Interstellar Overdrive; Ampeg SVT II Pro, Marshall JMP1, Fender MB1200 PowerAmp; Groove Tubes SE II, 1970 Hiwatt DR103, 1975 Sound City 50B Plus -> Aguilar GS 210, Aguilar GS 410, Aguilar GS 115, Hiwatt Custom 4x12, Fender ToneMaster Custom Shop 2x12 with Fane Spk, Fender Rumble Custom Shop 4x10, Ampeg SVT-810AV, SOS Audio Upgrades Buss Compressor
![[Obrazek: 1218859243852_f.jpg]](http://i338.photobucket.com/albums/n414/bassalf/1218859243852_f.jpg)