03-14-2020, 09:00 AM
(02-21-2020, 03:02 PM)szymam napisał(a): A w jakim jest wieku?
Ma pewnie około 15 lat, jest to nowa wersja tego heada.
Na wzmacniaczu zaczął się również pojawiać delikatny przester w tle.
Oddałem go do serwisu Lampiaki Serwis Leszno. Po oględzinach okazało się, że wzmacniacz jest w ogólnym stanie dobrym, nie ma zużycia kondensatorów, nie ma wycieku elektrolitów. Pojawił się tylko jeden problem, bardzo zużyta lampa 12AX7 na preampie (10% skuteczności w stosunku do nowej lampy). Przez to wzmacniacz wykręcał 210-220W RMS, zamiast 400W deklarowanych przez producenta, tube gain nie działał ponieważ preamp nie był w stanie wysterować końcówki mocy, a brzmienie wg serwisu było słabe i mułowate.
Lampa została wymieniona i ma śmigać jak nowy. Mam tylko jakiś tam żal do Ampbrokera w tej sytuacji. Poza ogólną bardzo dobrą obsługą po pierwsze, deklarowali, że wzmacniacz został sprawdzony przed wysyłką, a lampy nie wykazywały oznak zużycia. Po moim telefonie i zadeklarowaniu, że chyba nie wszystko jest ok, jeszcze raz zapewnili, że wszystko zostało dokładnie sprawdzone. Dlatego postanowiłem oddać go do innego serwisu w celu sprawdzenia wszystkiego. U mnie head był odpalany w przeciągu miesiąca po kupnie około 5 razy, więc lampa nie mogła dostać tak po dupie.