03-14-2020, 10:55 AM
(02-22-2020, 09:51 PM)chmielnik napisał(a): Nachodzi mnie od jakiegoś czasu kupić sobie w formie backup'u preamp z wyjściem DI. MXR Bass preamp daje radę, czy lepiej coś innego? A może zwykły Radial Dibox? Co według Was byłoby najlepsze? Oczywiście w przypadku grania z odsłuchem dousznym.
Ja tak sobie zakupiłem ostatnio bidny preamp Edena WTDI. Jestem bardzo zadowolony. Nie jest w podłodze, jeździ w futerale, jak się trafia jakieś badziewne granie - puszczam bas przez Edena. MXR jest bardzo spoko. Oczywiście można lepiej, ale te wszystkie preampy wypada - moim zdaniem - stosować raczej jako wsparcie do grania live niż jako podstawowe narzędzie do budowania soundu. Wydaje mi się, że "duże" heady oferują sporo więcej w zakresie możliwości jak i ogólnej "jakości".
(03-14-2020, 09:00 AM)darczyk napisał(a): Oddałem go do serwisu Lampiaki Serwis Leszno. Po oględzinach okazało się, że wzmacniacz jest w ogólnym stanie dobrym, nie ma zużycia kondensatorów, nie ma wycieku elektrolitów. Pojawił się tylko jeden problem, bardzo zużyta lampa 12AX7 na preampie (10% skuteczności w stosunku do nowej lampy). Przez to wzmacniacz wykręcał 210-220W RMS, zamiast 400W deklarowanych przez producenta, tube gain nie działał ponieważ preamp nie był w stanie wysterować końcówki mocy, a brzmienie wg serwisu było słabe i mułowate.
Miałem podobny przypadek z dwiema fabrycznie nowymi lampami EHX, niestety sklep nie poczuwał się do odpowiedzialności - ale właśnie Igor z Leszna potwierdził, że to kompletna padaka. Wysiadły mi dwie pod rząd po jakichś 45 minutach grania. Ampbroker mógł wsadzić nowa lampę, która zdechła.
Oddałeś wzmacniacz do absolutnego geniusza. Będziesz zadowolony z roboty