06-19-2020, 11:16 AM
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 06-19-2020, 11:17 AM przez Basstard.)
(06-19-2020, 08:44 AM)Rafau napisał(a): Mam nadzieję, że nie za późno, ale jak nagrywasz kamerkami GoPro lub chińskimi odpowiednikami, to rozejrzyj się za zwykłym mikrofonem pod mini USB - można takowy wpiąć w kamerkę bez problemu. Do nagrań wewnątrz samochodu wystarczy, koszt wręcz śmieszny, a zaoszczędzisz sobie roboty na edytowaniu. Chyba że już bardziej profesjonalnie podchodzisz do tematu, to ze swojej strony mogę polecić zooma h1n. Nie jest bardzo drogi, a jakość nagrań jest całkiem całkiem.
Nie, używam Canona EOS 1200D (ujęcia na zewnątrz) i Xperii 10 Plus (gadanie podczas jazdy). Mam 2 mikrofoniki krawatowe - Boyę i Maono, ale to pewnie to samo tak naprawdę - i jakość jest chujowa. Do ujęć z zewnątrz i filmów kręconych w domu (gadanie w filmach z testami basów itd) wystarczają, ale podczas testów, gdy chciałbym, by było trochę słychać silnik, to dramat.
Zoom H1N jest o stówę droższy od Saramonica i 50-60zł od Tascama i Olympusa, które znalazłem, a okazało się, że mam mniej kasy, niż myślałem