04-28-2021, 07:37 AM
(04-27-2021, 06:18 PM)Bisq napisał(a):W bardzo podobnych okolicznościach zrobiłem przesiadkę na DiMarzio DP123. Do gruzowania bardzo spoko, mają lekko ściętą górkę i nawet przy ekstremalnych przesterach nie zabijają klekotem. Chyba, że chcesz zabijać klekotem - w takim układzie nie polecam :-)(04-27-2021, 08:02 AM)bratekr napisał(a): Mam Merlina. W sumie grałem metal na nich. Gdybym miał teraz wybierać, pewnie bym szedł w DiMarzio, ale to inna półka cenowa.No właśnie komplet DiMarzio jest niewiele droższy od kompletu Merlina, stąd moje pytanie.
(04-27-2021, 08:02 AM)bratekr napisał(a): Z drugiej strony - w JB mam założone SJB1 SD. Podobno szumią. Nie zauważyłem.Niestety salkę prób pod tym względem mam wybitną. W salkach na godziny było OK, a w stałej jest masakra z szumami na singlach. Generalnie gdyby nie to to bym przetworników nie wymieniał, bo obecne całkiem pasują mi brzmieniowo (jakieś stare japończyki bliżej niedookreślone).
Nie mam porównania do Merlinów, nie wiem czy nie są lepsze ale też nie czuję potrzeby kombinowania.