12-18-2010, 06:51 PM
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 12-18-2010, 06:52 PM przez Aroniusz.)
no to ja mam pytanko-a dotyczące paczek 1x12". Aktualnie jestem posiadaczem wzmaka SWR SM900 i paczki od Mańka 4x10". Myślę se czasami czy by se nie dokupić lub u któregoś ze "szpecy paczkowych" dorobić dwóch paczek 1x12". To tak dla mobilność i czystej ciekawości brzmienia. Wyleczyłem się z ćwiczenia w domu na słuchawkach przez kompa ale tachanie tego całego sprzętu, przynajmniej raz w tygodniu na drugie piętro, wykańcza mnie fizycznie. Jeśli bym już się zdecydował, to na bank grały by one w klubach a na większych scenach wyskakiwał bym z Mańkową "czterocycną krówką". No chyba że były by w stanie obgonić każde granie to "czterocycną" bym spylił 8)
wracam do pytań: jak by się miało 2x 1x12" do 4x10"? wiem że firma Vanderkley robi 1x12 o mocy 600W ale na nie mnie kurna nie stać, raczej. Nie wiem jak to ugryźć z mocą i impedancją pod tego mojego SWRka, czy dało by się dobrać jakieś paczuszki pod niego i czy ma to sens? Jak się przebijają w bandzie( gary, klawisz, gitara, DJ, 3xwokal i sekcja dęta)?
Piszcie cokolwiek i rozjaśniajcie mnie
wracam do pytań: jak by się miało 2x 1x12" do 4x10"? wiem że firma Vanderkley robi 1x12 o mocy 600W ale na nie mnie kurna nie stać, raczej. Nie wiem jak to ugryźć z mocą i impedancją pod tego mojego SWRka, czy dało by się dobrać jakieś paczuszki pod niego i czy ma to sens? Jak się przebijają w bandzie( gary, klawisz, gitara, DJ, 3xwokal i sekcja dęta)?
Piszcie cokolwiek i rozjaśniajcie mnie