12-26-2010, 05:55 PM
drogie pany najpewniej we wtorek jadę we ograć http://allegro.pl/fender-jazz-bass-64-cu...34454.html i mam kilka pytań odnośnie tegoż faktu gdyż nie chciałbym wsadzić pinążków w coś z czego nie będę zadowolony kiedy mi minie pierwsze zauroczenie 
Na co zwrócić uwagę oprócz brzmienia i tego czy będzie mi się na nim super mega wygodnie grało? Dobry bas zawsze oceniam po tym ale to chyba mało profesjonalne podejście...
Proszę was moi drodzy o pomoc
PS. może radzicie mi poszukać jakiegoś basu z lat 70? I czy z 5 tys zmieściłbym się w zakupie?
Na co zwrócić uwagę oprócz brzmienia i tego czy będzie mi się na nim super mega wygodnie grało? Dobry bas zawsze oceniam po tym ale to chyba mało profesjonalne podejście...
Alfik napisał(a):Przeciętny bass z lat 70siątych brzmi o pare klas lepiej niż dobry custom shop... a z nowych dobrych fenderów raczej bym szukał japonii a nie USAogrywał ktoś może te customy? Jak jest z jakością? Czy wszystkie trzymają ten sam poziom? Na fenderze z custom shopu gra Jacek Chrzanowski z hey i dezertera (bas wygląda identycznie ale to nie ten co wisi na allegro) i moim zdaniem bas brzmi bardzo przyzwoicie.
Proszę was moi drodzy o pomoc
PS. może radzicie mi poszukać jakiegoś basu z lat 70? I czy z 5 tys zmieściłbym się w zakupie?