01-16-2011, 12:14 AM
(01-15-2011, 10:19 PM)Markus napisał(a):(01-15-2011, 09:52 PM)Viking napisał(a): Markus, czyli Tube Gain przed włączeniem wzmaka najlepiej skręcić do 0 i dopiero potem po trochu odkręcać i grać ?Nie. Ściszanie wzmacniacza dotyczy przypadku gdy głośnik jest na stałe podłączony do końcówki i przy włączeniu lub wyłączeniu słychać walnięcie w głośniku. SVT3Pro ma przekaźnik na wyjściu do opóźnionego włączania głośnika. Przy wyłączaniu głośnik jest szybko odłączany. Jedynym powodem, który mógłby uzasadniać ściszanie wzmacniacza, jest dobry obyczaj - by kolejna osoba przy włączeniu wzmacniacza nie "otrzymała w prezencie" wszystkich gałek w prawo. To może być nieprzyjemna sytuacja. Z tego powodu ściszanie MASTER ma sens.
Marek
nie chodziło o Master tego to przed każdym wyłączeniem skręcam, i przed każdym włączeniem sprawdzam czy jest skręcony
chodzi mi o ustawienie Tube Gaina tak jak pisałeś parę postów wyżej: mam go teraz na maxa w prawo, ale chcę się nim pobawić, więc mam "szukać" brzmienia od skręconego do 0, czy włączyć tak jak jest i kręcić do 0 szukając jak będzie lepiej ?