Liczba postów: 11867
Liczba wątków: 17
Reputacja:
1
12-31-2014, 11:15 AM
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 12-31-2014, 11:37 AM przez Dex.)
Chciałem wkleić zaraz po poście Andrzeja ale ma on chyba młodszą wersję.
edit: Andrzej ma wersję z 97, więc chyba najlepiej bezpośrednio do warwicka napisać albo spytać się przedstawiciela na forum
Liczba postów: 24876
Liczba wątków: 29
Reputacja:
10
Andrzejoff: jeśli poszła tylko nakrętka to można ją wymienić.. pamiętasz Jazz V ode mnie?
Chcesz nagrać naturalnie brzmiącą płytę? zapraszam:
BurningTonesStudio
Uprzejmie informuję iż zespół Resin nie wystąpi w najbliższej edycji Mam Voice be the Idol, gdyż w godzinach emisji nie wolno spożywać środków odurzających, zaś regulaminowy czas pozwoliłby wyłącznie na zagranie intro.
Liczba postów: 12301
Liczba wątków: 44
Reputacja:
4
Czy jest jakaś nakładka na pręt regulacyjny gryfu, która pozwalałaby na regulację bez konieczności odkręcania od korpusu? Widziałem takie coś chociażby w Fenderach z serii Modern Player, ale nie wiem, czy coś takiego można nabyć lub zamontować w zwykłym gryfie.
Takie tam granie.
Czy ta mordka jest taka, na jaką zasłużyło to forum?
[ ] tak
[ ] bardzo tak
Liczba postów: 1254
Liczba wątków: 13
Takiej nakladki jako substytut normalnego imbusa niema. Rzecz w tym , ze dokupienie takiego ustrojstwa pociagaloby za soba frezowanie dechy. Ogolnie , koniecznosc odkrecania gryfu od korpusu w celu regulowania trussem jest niedogodnoscia wskazujaca na zla konstrukcje. To powinno byc mozliwe z zalozonymi strunami...
Mozna oczywiscie taka nakretke dorobic , sprytny lutnik nie powinien miec z tym zadnych problemow. Powstaje pytanie , czy cenowo i estetycznie decydujesz sie na taka operacje.
Liczba postów: 4291
Liczba wątków: 21
Reputacja:
9
Panowie taki temat: pilnik do zaokrąglania koron progów
Jaki kupić przy ograniczonym budżecie? Jaki rozmiar?
Czy dać spokój i wyprowadzać profil trójkątnym?
"Some people like cupcakes better. I for one care less for them!"
Liczba postów: 6633
Liczba wątków: 117
Reputacja:
22
Ja mam pilnik do zaokrąglania progów i go nie używam bo zrobiłem sobie sam. mozna zrobic z trojkatnego lub plaskiego - zeszlifować krawędź i przy wprawnej ręce można zrobić progi dużo ładniej i dużo szybciej.
Pilnik ok 20zł. vs 200zł za guriana.
Tylko tu trzeba wprawy, z reszta przy gurianie też.
Reputacja:
9
Spoko. A jeszcze taki temat: Henglewscy mają w ofercie pilniki Hosco na sztuki. Coś takiego jak poniżej, warte to uwagi?
Liczba postów: 6633
Liczba wątków: 117
Reputacja:
22
01-08-2015, 09:01 AM
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 01-08-2015, 09:01 AM przez Mateusz.)
Jedyne "zawodowe' pilniki, które imo warto kupic to pilniki do siodełek, bo tego sie samemu nie da dobrze zrobić (szczegolnie do 6tki).
Liczba postów: 1254
Liczba wątków: 13
Pilniki do siodelek mozna robic ze starych strun...
Reputacja:
9
(01-08-2015, 03:38 PM)Zenek Spawacz napisał(a): Pilniki do siodelek mozna robic ze starych strun...
Rozwinąłbyś?