Fabian, podpuszczają cię a ty dajesz się podpuścić
Markbass to nie jest ampeg, i nigdy nie będzie, nie jest to też TE ani SWR ani Eden. Jest tyle czynników decydujących o upodobaniach, że nie da się ustalić jaki sprzęt jest najlepszy. Ciężko będzie mi to wytłumaczyć kolegom, którzy słyszą różnicę w brzmieniu basu z płytką i bez, bo przyznam szczerze, że nie mam tak dobrego ucha jak oni i tej różnicy nie słyszę. Mam maluśkie combo markbassa bo pasowała mi cena, brzmienie MI w zupełności odpowiadało i (dla mnie najwazniejsze) combo jest malutkie. Gdyby jeden z drugim na każdy koncert musiał znosić 4x10 albo lodówę po moich drewnianych schodach (bardzo stromo, bardzo wąsko, i jeszcze trzeszczy
) w kanciapie (budynek z XVII wieku) i nikt by tego za niego nie zrobił, to zrozumiałby, że DLA MNIE i paru innych osób jest to istotne żeby sprzęt był mały
Jak zwykle doszło tu do nieporozumienia bo cześć (np. fabian ) broni ogólnej "fajności" marków bo stosunek wielkość/cena/jakość/brzmienie jest zadowalający, a część jest w stanie poświęcić wszystkie inne cechy dla jednej idealnej - brzmienia, bo oni słyszą różnice której normalny odbiorca i przeciętny basista taki jak ja nie słyszy
Pozdrawiam i się nie spinajcie tak 
ps.
Boję się linczu więc dodam, że mobilność jest dla mnie ważniejsza nawet jeśli różnica w brzmieniu wzmaka nie bedzie tak subtelna jak basu z plytka i bez
ps.
Boję się linczu więc dodam, że mobilność jest dla mnie ważniejsza nawet jeśli różnica w brzmieniu wzmaka nie bedzie tak subtelna jak basu z plytka i bez
Luxor Jazz Bass / Markbass CMD 121P / Noisybox 1x12