12-17-2012, 09:29 AM
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 12-17-2012, 09:30 AM przez Mateusz.)
Zgodziłem się na wzięcie w rozliczeniu takiej gitary:
![[Obrazek: P1160139.jpg]](http://i1226.photobucket.com/albums/ee416/Mateusz_Piotrowski/CLASSIC%20SPECTOR%205/P1160139.jpg)
Byłem bardzo ciekawy i chciałem w końcu trochę dłużej potestować sobie spectora.
Wnioski są takie:
Bardzo, bardzo dobra struna H
Gitara z dechy gra bardzo dobrze, dobry sustain itp.
Najciekawsza jest elektrownia - Ja nie jestem w stanie na tym grać bo niezależnie czy gram mocno czy lekko ta gitara zawsze brzmi tak samo - zero jakiejkolwiek reakcji na artykulację. Byłem po prostu w szoku - czy naparzam mocno czy lekko jest w dokładnie to samo. Grając na jazz bassie mocno i lekko można by powiedzieć, że to dwie zupełnie inne basówki.
Wniosek jest taki, że mając spectora nie trzeba umieć grać
To może być wada jak wyżej wspomniałem, ale jakby spojrzeć na to z innej strony, może być to zaletą. Gram lekko palcami, potem gram mocno kostką i potem gram slapem i nie mam takiej różnicy głośności jak w jazz bassie, gdzie grając próby czy koncert do lekkiego grania palcami musialbym użyć jakiegoś podbicia itp. To jest akurat fajna rzecz.
Wykonanie gitary jest bardzo dobre i prezencja też nienaganna.
Brzmienie kompletnie nie w moim guście, ale inni lubią.
W sumie wychodze teraz na hipokrytę sprzedajac spectora, ale byłem po prostu ciekawy
Gitare zaraz bede nagrywać na tym samym co zawsze sprzęcie. Wrzuce na youtuba i opinie pozostawiam wam.
![[Obrazek: P1160139.jpg]](http://i1226.photobucket.com/albums/ee416/Mateusz_Piotrowski/CLASSIC%20SPECTOR%205/P1160139.jpg)
Byłem bardzo ciekawy i chciałem w końcu trochę dłużej potestować sobie spectora.
Wnioski są takie:
Bardzo, bardzo dobra struna H
Gitara z dechy gra bardzo dobrze, dobry sustain itp.
Najciekawsza jest elektrownia - Ja nie jestem w stanie na tym grać bo niezależnie czy gram mocno czy lekko ta gitara zawsze brzmi tak samo - zero jakiejkolwiek reakcji na artykulację. Byłem po prostu w szoku - czy naparzam mocno czy lekko jest w dokładnie to samo. Grając na jazz bassie mocno i lekko można by powiedzieć, że to dwie zupełnie inne basówki.
Wniosek jest taki, że mając spectora nie trzeba umieć grać
Wykonanie gitary jest bardzo dobre i prezencja też nienaganna.
Brzmienie kompletnie nie w moim guście, ale inni lubią.
W sumie wychodze teraz na hipokrytę sprzedajac spectora, ale byłem po prostu ciekawy