04-30-2013, 08:05 AM
(04-29-2013, 07:52 PM)zwinny napisał(a): bez przesady, przecież nie mówię o zmianie na zupełnie inną pakę, tylko o zmianie 1048 na 1048H. taką dłubaną paczkę w przyszłości może też być trudniej sprzedać, a przynajmniej gdybym ja miał kupować 1048 z dorabianym gwizdkiem lub 1048H, to wybrałbym tą drugą (chyba, że ograłbym obie i stwierdził, że jednak dłubana lepsza, ale nie każdy ma możliwość ogrania).
+1
(04-29-2013, 10:48 PM)OMSON napisał(a): Kwestia jakości gwizdka i doboru zwrotnicy... Profesjonalny upgrade jest zawsze in plus.
Nie, jeśli ma się zamiar kiedyś takiego grata odsprzedawać. Mówię z perspektywy potencjalnego kupca - zawsze trzymam się z dala od wszelkich samoróbkowych modyfikacji.
Poza tym mimo pełnego szacunku i zaufania do Mańka, to jednak trzeba być realistą i wziąć pod uwagę, że zawsze może pójść coś nie tak. W dodatku paczkę trzeba wysłać do Mańka, potem ją przysłać z powrotem. Ewentualnie nakręcić kilometrów. IMHO zupełnie nieopłacalne.
Co więcej... Paczka TE1048H to typowy rockowy przecinak. Ja i tak grałem z hornem skręconym prawie na maksa, bo w rocku leżała fajnie bez tego. A jak chciałem uzyskać bardzo agresywnego funkowego strzała z palucha to mimo rozkręcenia horna i tak nie uzyskiwałem tego co do końca chciałem

Poza tym Maciejeq, jak Ci czegoś brakuje w tej paczce, tej wysokiej górki to może warto rozejrzeć się po prostu za inną paczką? Bardziej hi-fi?
Fender Jazz Bass MIJ 75RS | Fender PB-555 Boxer MIJ -> Line 6 Relay G50 -> PolyTune -> Aphex Punch Factory -> Aguilar Agro -> Dunlop 105Q -> EBS HD350 -> EBS ProLine 410