10-19-2013, 05:56 PM
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 10-19-2013, 05:57 PM przez solartron.)
(10-19-2013, 05:24 PM)Alfik napisał(a):(10-19-2013, 03:06 PM)groza napisał(a):
Mam tak okrutnego kaca, że nie mogłem wyjść z podziwu jak mi się łapy trzęsą w trakcie lutowania. Przepiłem na chemii wczoraj 150zł - skutki są jakie są.
Wywaliłem całe bebechy, coś brumiło okrutnie, nie znam się na tym - preamp póki co poleży na półeczce.
Nordy DC5 -> dwa switche single inner/humb/single outer -> EMG ABC, czyli prosty bufor z vol/blend/tone - wstawiłem bo mam dwa takie i to się da zmontować bez lutowania.
Zgodnie z wstępnymi teoriami bas charakter ma ten sam co miał, ale po prostu dostał tego singlowego kopa - w porównaniu do EMG mniej kompresji, więcej ciosa i równiejsze pasmo.
Dużo fajnych barw z mieszania cewek - single oba bliżej gryfu brzmią wyraźnie inaczej od singli bliżej mostka. Do tego dosyć ciekawe są mieszane - single skrajne to taki mark king trochę, single wewnętrzne to coś w styu boxera z tym dziwnym rozfazowanym środkiem.
Pokrętła EMG oczywiście specjalnie dla Błażeja wstawiłem - urzekły mnie
Szkoda, że nie EMG
a tak na poważnie - przeczuwam teraz poważny sukces temu wiosłu w tzw "grze zespołowej". oraz w opcji a może dla smaku dodamy "trochę" przesteru
David kiedyś dał mi do przetestowania podobną czwórkę na nordstrandach i w opcji pasyw grała mega zajebiście
A ja przeczuwam, że zmiana zbyt wiele nie zmieni