09-13-2010, 03:51 PM
(09-13-2010, 09:15 AM)mazdah napisał(a): Znaczy ja nadal mam komputerowy wiatraczek.No fajnie. A ja później dostaję pytania, czy faktycznie Ampegi są tak awaryjne - przecież tyle postów jest o kłopotach z nimi. Ale tak nawet młockarni się nie naprawia . Pamiętam dyskusję o tym wentylatorze. Najpierw napisałeś, że masz usterkę, później się okazało, że ktoś go już "naprawiał" i że masz wentylator na 12V i nie wentylator został przerobiony ale układ sterowania nim (czyli wzmacniacz).
Jakoś został przerobiony z 12 na bodajże ampegowe 48V. Wyje sobie i działa dalej, piec po 6 godzinnej próbie jest letni więc chyba spełnia swoje zadanie. Próby nasmarowania spełzły na niczym - nie nasmaruje się wentylatorka za 13zł
Wymiana wentylatora to prościzna, można zrobić to samemu - mając oryginalny po prostu wykręcasz śrubki, odpinasz kabelki (nie są lutowane) i wpinasz nowy wentylator.
Jeśli ktoś chce mieć dobry wzmacniacz, to polecam wstawienie wentylatora taki jak tam był. I niestety nie jest to wentylatorek od komputera za 12 zł. Dodatkowo, jeśli wentylator wyje, to przeważnie to nie jest to problem z wentylatorem, więc jego wymiana nie ma sensu.
Marek