08-17-2016, 09:11 AM
(08-17-2016, 08:41 AM)fęder napisał(a):(08-17-2016, 08:06 AM)kacpru napisał(a): Osobiście myślałem o takim F:
https://www.thomann.de/pl/fender_rumble_...igin=boost
Tu waga jest dużo mniejsza a zapas mocy konkretny.
Przy używanych kombach trochę się boję o mocno zużyte głośniki. Ale sprawa jak najbardziej do przemyślenia.
Dzięki chłopaki za szybkie odpowiedzi. W sumie moja intuicja była zbieżna z waszymi poglądami na sprawę
Slyszalem dobre opinie o serii Rumble v3. Jeden kolega podłącza paczkę rumble 115 do Galliena 700RB, a dedykowana paczka Galliena stoi w domu. Rozmawiałem z nim o tym i same dobre słowa słyszałem. Inny kolega posiada 40kg wzmacniacz Fender BXR 300 i od pewnego czasu gra zamiennie na 200 watowym piecu Rumble 200 (chyba na 15 calowym glosniku). Ostatnio słyszałem, ze bedzie sprzedawal BXRa
. Osobiście nie grałem, więc mogę tylko przekazać opinie, ale w miare pewne, bo to moi dobrzy koledzy i wiem, że na pewno grają na tym sprzęcie, dość często zresztą.
Co do mocy tego F rumble 500 to wez pod uwagę, że aby mieć te deklarowane 500W musialbyś miec dodatkową kolumnę.
Biorę jak najbardziej. Na obecne potrzeby 350 W na 8 ohmach to więcej niż dość. Aczkolwiek dobrze mieć możliwość rozbudowy do tych 500.
Jedyne co mnie mierzi przy tym Fenderze to że wydaje się taki troche... plastikowy. Ale takie czasy chyba bo nowsze comba GK, EBS czy Ampega wyglądają pod tym względem bardzo podobnie. Kiedyś jak się kupiło taką 40-kilogramową krowę to było wiadomo że nie rozpieprzy się od byle stuknięcia.
Może to tylko takie moje wrażenie.