12-21-2018, 12:07 PM
(12-21-2018, 07:36 AM)Kempes napisał(a):(12-20-2018, 10:01 PM)Mateusz napisał(a):(12-20-2018, 09:01 PM)Kempes napisał(a): Uszanowanko.
Naszła mnie taka myśl, że w nieokreślonej przyszłości, chciałbym kupić komplet korpus+gryf do
P-Bassa. Chcę coś sobie na tym autorsko pobazgrać i kiedyś złożyć z tego wiosło.
Przeglądam internet, wiadomo Warmoth, Guitar Project… ale natrafiłem na korpusy i gryfy od Hosco.
Czy ktoś miał z tym styczność?
Ktoś poleca?
Mogę Ci dać body do pobazgrania i zalakierujemy do zrobienia, tylko czym chcesz to bazgrac.
Nie mam pojęcia!
Ogólnie to sprawa na przyszłość, więc sam jeszcze nie zdecydowałem, co i jaką techniką chciałbym malować korpus/główkę.
Jest kilka opcji.
1. Na gładkim białym lakierze pobawić się w czarny kontur.
2. Przygotować kredowy top jak do oleju na desce i namalować coś farbami olejnymi, potem zabezpieczyć całość lakierem.
3. Podobna opcja jak wyżej, tylko zamiast oleju - ołówek i na koniec lakier.
Na razie robię rozeznanie : )
No to nie jest takie hop siup trzeba porobić testy czy ta chemia sie nie gryzie.
Można gitare polakierować na biało, położyć na to nitro jedna warstwę i potem czarnym markerem się pobawić, tylko potem ostrożnie wypylac cienkie warstwy bo marker spłynie.
Można użyć połozyć białą bazę i pędzelkiem nakładać czarną, ale potem trzebą tą warstwę w ciągu 8 zamknąć lakierem bezbarwnym
Albo dac białą warstwę i na to nitro i dac porzadnie wyschnąć żeby sie nie gryzło i potem czarna baze rozpuscic w malej ilosci nitro i to pedzelkiem na to nitro znowu.